Om Varen

Varen - Randaberg kulturscene

Om navnet

Randaberg kulturscene ligger like ved kjennemerket Varen, en liten høyde i Randaberg sentrum. Navnet Varen kommer av ordet varde, en betegnelse på en steinkonstruksjon plassert på høyder i terrenget. Slike varder markerer i dag ofte målet for folk som går på merkede turstier. Randaberg kulturscene er bygget i en form som kan minne litt om en varde, og dermed får kulturscenen Varen markert at det ikke bare ligger på området med samme navn, men også at vi har fått et nytt hus som skal fungere som et kjennemerke, et mål og et naturlig samlingspunkt for kulturlivet i Randaberg.

Om scenen

VAREN er en moderne scene med fleksibel bruk. Lokalet tar 450 publikummere i uttrekkbart amfi,  opptil 700 stående publikummere og 250 gjester rundt småbord. På dagtid fungerer kulturscenen som kantine for elevene ved Harestad skole, og ved arrangement blir kantinen rigget om til en moderne kulturscene som tilfredsstiller Riksteaterets krav til framføringslokaler.

Scenen har naturlig og variabel akustikk. Den følger Norsk Standard for akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse. Scenen kan ellers skilte med fri scenehøyde på ca.15m, motorisert løfteteknikk for scenografi og lyssetting, og hev/senk plattform fra scene til kjellernivå for lagring av utstyr.

Andre rom

Randaberg kulturscene disponerer også to auditorier. Et stort auditorium med plass til 90 personer, og et midre med plass til 30 personer. Det finnes i tillegg 3 øvingsrom og et større musikkrom/greenrom.

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 5514157870.