TORSDAG 16. NOV, KL. 19:00 Varen
Billett: KR 350 INK. AVGIFT
Ledsager: KR 0 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Thomas Seltzer – Amerikanske løgner

Som en del av Demokratifestivalen på Randaberg 2023 presenterer vi foredraget "Amerikanske løgner" med Thomas Seltzer.

Thomas Seltzer forklarer hvorfor mange i dagens USA har gitt opp sannheten og i stedet søker etter alternative forklaringer i konspirasjonskultur.

Thomas Seltzer er en av Norges mest respekterte programledere. Mange kjenner han fra seersuksessen "UXA – Thomas Seltzers Amerika" på NRK, som er en av norsk fjernsyns mest sette dokumentarserier de siste årene, med over en million seere. I serien besøker Seltzer sitt første hjemland for å finne ut hva som har skjedd med det. Det var en reise som startet i hans gamle hjemby, i det såkalte Rustbeltet, og som endte ved familiefarmen på prærien i Kansas, der han har røtter helt tilbake til 1870-tallet.

Seltzer har i ti sesonger vært på lufta på NRK med det popkulturelle humorprogrammet Trygdekontoret. I 2015 ledet han også reportasjeserien Natta, Norge – en serie hvor han besøkte mennesker og steder i Norge som har en historie å fortelle.

Seltzer har vunnet Gullruten for beste mannlige programleder i både 2012 og 2013. I 2013 ble han også kåret til «Årets medienavn».

Hans underholdningskarriere startet som musiker i rockebandet Turbonegro, et band han var med på å starte. Artisnavnet hans er Happy-Tom, og etter 9 album er bandet fremdeles aktive.