TIRSDAG 29. OKT, KL. 20:00 Varen
Billett: KR 480 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Randaberg Yngre Mannskor, Rita Eriksen & Mari Hauge

Randaberg Yngre Mannskor (RYM) inviterer i samarbeid med Randaberg Historielag og Restauration venneforening til en storslagen konsert der utvandringen i 1825, samt emigrasjon i vår tid, er en rød tråd i sanger og formidling.

I 2025 markeres den første organiserte utvandringen til Amerika. Båten Restauration dro fra Stavanger 4.juli 1825 med over 50 mennesker om bord. Restauration 2 – replikaen av den opprinnelige båten – gjennomfører jubileums-seilas med avgang 4.juli 2025. RYM er invitert til New York oktober 2025 for å delta når båten Restauration ankommer etter tre måneder på havet. Rita Eriksen og Mari Hauge er også involvert i samme prosjekt.Gjennom denne konserten vil artistene gjennom ord og toner skape oppmerksomhet rundt en viktig tematikk og en sentral del av vår lokale og nasjonale historie. Det blir fullt band og artistene vil både hver for seg og sammen servere et rikt program av viser, hymner og spirituals.

RYM ble stiftet i 2017 og bygger videre på den stolte mannskortradisjonen i Randaberg. Koret har både alene og sammen med Randaberg Mannskor vært en solid bidragsyter i kirke- og kulturlivet lokalt de siste årene.

Rita Eriksen har satt solid preg på norsk musikkliv de siste førti årene som artist og skuespiller. I 2012 vant hun musikkonkurransen Stjernekamp på NRK. Hun har også med seg den eminente musikeren Dag Sindre Vagle på gitar/vokal/fløyter, og han vil forøvrig løfte programmet som musiker gjennom hele konserten.

Mari Hauge er barnebarnet til Alfred Hauge, som har skrevet den store emigrasjonstriologien om “den norske utvandringens far”; Cleng Peerson. Hun jobber for tiden med et album der tematikken fra disse bøkene er inspirasjon/kulisser for historiefortellingen, og vil presentere deler av dette materialet.

Døren åpner kl 19.30
Konsertstart kl 20.00

Servering

NB!
I forkant av konserten – kl 18:00 – inviterer Randaberg Historielag og Restauration venneforening til et spennende foredrag med Ann Irene Sem-Henriksen
(prosjektleder i venneforeningen). Foredraget tar for seg prosjektet med Restauration og den forestående seilasen/jubileumsåret, samt noen historiske linjer. Foredraget er inkludert i billetten, og du huker av for påmelding til foredrag når billetten betales. Det er begrenset antall plasser på foredraget.

Takk til våre gode samarbeidspartnere: BR Industrier, Brekke Investering, Byberg Maskin, Harestad Bygg og Randaberg Regnskap.

Illustrasjon av Jens Flesjå, kartgrunnlag: Gunleif Seldal