TORSDAG 28. OKT, KL. 18:00 Tungenes fyr
Fredag: KR 290 INK. AVGIFT
Torsdag: KR 290 INK. AVGIFT
Begge dager: KR 500 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Hjemsøkt litteratur- og fortellerfestival

Hjemsøkt litteratur- og fortellerfestival ønsker velkommen til Tungenes fyr. Dette er en festival for et voksent publikum. Du kan velge å kjøpe billett til en dag (torsdag eller fredag), eller til begge dager.

Festivalen er et samarbeid mellom Randaberg folkebibliotek og Tungenes fyr/Jærmuseet, med støtte fra Rogaland fylkeskommune.

Torsdag

18:00
Gotisk litteratur:
Foredrag ved professor og forfatter Janne Stigen Drangsholt.
Gotisk litteratur er gøy. Enten vet du det fra før, eller så vil du oppdage det i løpet av foredraget. Tema er valgt av forfatteren selv. Hun vil gi deg en kunnskapsrik og entusiastisk innføring til sjangeren.

19:30:
Å skrive eller ikke skrive skrekk, det er spørsmålet:
Samtale mellom forfatterne Janne Stigen Drangsholt, Anne Audhild Solberg og biblioteksjef Sebastian Jazdzewski.
En forfatter synes gotisk litteratur er gøy, men skriver selv i helt andre sjangre. En annen har gjort suksess med grøssere for barn- og ungdom, og hun hører gjerne på skrekkfilm – musikk, uansett hva hun skriver. Disse to møter du i samtale med vår egen biblioteksjef. Sammen tar de for seg ulike spørsmål rundt skriveprosesser, skrekklitteratur og sjanger.

21:00
Mørkets time:
Fortellerforestilling ved forteller Marianne Stenerud og kontrabassist John Lilja.
Publikum blir tatt med inn i den mørke delen av folketroen gjennom muntlig fortellerkunst og improvisatorisk musikk. Her råder de mest skrekkoppjagende skikkelser: hevnlystne djevler, dødninger som kryper fram fra sine graver, og gjenferd som ikke får fred. Det er både skrekk og mystikk, men historiene er også ispedd litt humor, litt kjærlighet, og selvfølgelig eventyrlig visdom.

Fredag

18:00
Skrekkens følgesvenn:
Fortellerforestilling ved forteller Ivar Nygaard.
Galskapen er skrekkens følgesvenn, svirebror og skytshelgen. Å bli «galen», å miste forstanden, synes mange er en skjebne verre enn døden. Gogols novelle «En gal manns dagbok» er en av de første skildringene av schizofreni i europeisk litteratur. Fortelleren Ivar Nygaard forholder seg fritt til Gogols tekst fra 1842, men bevarer det såre og gripende i beretningen, opplevd gjennom den sykes sanser.

19:00
Draugen:
Åpen fortellerscene under ledelse av Ivar Nygaard.
Ønsker du å bidra med din egen fortelling? Vi inviterer deg til scenen. Temaet er SKREKK. Og tidsrammen er 7 minutter. Kort og presist, altså. Vi åpner opp for fortellinger på engelsk og norsk.
Påmelding på forhånd, og seinest 12. oktober, til: tale.ostrem@randaberg.kommune.no

20:30
Mørket i litteraturen, mellom fantasi og virkelighet:
Forfatter Øystein Stene i samtale med forfatter Stig Beite Løken.
To ulike forfattere som begge gjerne beveger seg i mørket, mellom grøsser og dystopi, framtid, mørkredsel og drømmer. Øystein Stene er aktuell med dystopi – serien «Alm.» Du møter ham i samtale med Stig Beite Løken, aktuell med boka «Det finnes ingen andre verdener».

Velkommen til Tungenes fyr!