ONSDAG 28. OKT, KL. 19:30 Varen
Billett: KR 275 INK. AVGIFT
Kjøp billett

«Hekta» – Hvorfor meg?

I konsertforedraget «Hekta» har artist og kreatør Eivind Jul Wibe Fiksdal invitert med seg tre tidligere rusmisbrukere i sofaen for å prøve å forstå. Hva det er som får noen av oss mennesker til å ofre alt annet og velge et liv i rus – med alt som det innebærer? Dette er en sjelden mulighet til å komme tett på og få et innblikk i rusmisbrukeres mange vanskelige utfordringer – men også gleder.

Eigil Karlsen og Jostein Jensen er kjente fra dokumentarfilmen "Stjernehimmel" og musikkduoen A-MEN. Tilsammen har de over 50 års ruserfaring bak seg, og i «Hekta» deler de ærlig av sin livserfaring. Hvorfor ble de hekta? Hvordan var livet i rusen? Hva fikk dem til å velge rusen bort – og bli nykter? Og hvilke utfordringer står de overfor nå når de skal starte livet på nytt?

Både Eigil og Jostein er i dag aktive i den lokale rusomsorgen.For Eigil og Jostein spilte musikken en særdeles viktig rolle da de skulle bli rusfrie. Fra scenen vil de gi deg et knippe viser skrevet i den perioden de drev med rusmisbruk.

Karl Olaf Sundfør var hekta i flere tiår men har i 17 år vært rusfri. Han deler åpenhjertig fra sitt liv med rus, fra opphold på barnehjem, behandlingsinstitusjoner og i fengsel. Innleggelser, selvmordsforsøk, angst, depresjoner og innleggelse med rusutløst psykose er en del av hans erfaringsgrunnlag. Karl Olaf jobber i dag i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO), og sitter i brukerutvalget til Helse Vest og sentralstyret til Mental Helse.

Dersom du har spørsmål du ønsker svar på denne kvelden – er du velkommen til å melde dem inn som SMS, til telefon 975 70 102. Du kan gjerne velge å være anonym. Skriv isåfall en A foran ditt spørsmål.