SØNDAG 8. DES, KL. 18:00 Varen
Billett: KR 320 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Gjertruds Sigøynerorkester og Solfrid Molland

Rom i Herberget – en annerledes og stemningsfull julekonsert med Gjertruds Sigøynerorkester og Solfrid Molland.

Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken. Vi får høre norske og østeuropeiske julesanger i tillegg til ildfull og vakker tradisjonell sigøynermusikk. Julens budskap og historien om et fattig par som mangler husrom veves varsomt inn i vår egen tid.
Gjertruds sigøynerorkester (GSO) er et fyrverkeri av et live-band og Solfrid Molland har et sterkt nærvær på scenen.

Gjertruds sigøynerorkester (GSO) har fordypet seg i ungarsk, russisk og rumensk sigøynermusikk i over 30 år. De har tilegnet seg musikken i direkte møte med sigøynermusikere i Budapest og samarbeider fast med en av de beste ungarske cimbalomspillerne i Ungarn; Ernest Bango.
I tillegg til syv egne utgivelser, har ensemblet spilt inn jiddisch musikk med Bente Kahan, norsk tatermusikk med sangeren Elias Akselsen, Chopins Mazurka på ny måte med komponist og pianist Nils Henrik Asheim, sigøynersanger med Britt Synnøve Johansen og sw spillwe konserter med Helge Jordal. Ensemblet mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist, og har gitt ut fire album ved Kirkelig Kulturverksted. Solfrid vokste opp med russisk folkemusikk og europeisk kunstmusikk.
På reise som gatemusiker i Europa lærte hun sigøynersanger av romske musikere og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Denne musikken ga hun på to album ved Kirkelig Kulturverksted som en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken: Katedral for Tapte Drømmer med det rumenske ensemblet Taraf de Haidouks, og Musikken er mitt Fedreland med gatemusikere i Oslo. Hun ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris for dette arbeidet.

Arrangør: Varen – Randaberg kulturscene